design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Aurul umplut, "noua moda feminina". Noua escrocherie.

design
design
09 Ian. 12 | COMERT
Este pentru prima oara cand aud despre bijuteriile din aur umplut. Stiu, nu e bine sa imi formez o parere fara sa cunosc detaliile produsului, insa de data asta voi face o exceptie. Asadar, voi cauta informatii despre produs, convins fiind ca aceste bijuterii sunt niste chinezarii ordinare.
ZOOM & GALERIE
Mai devreme am vazut un banner care promova o bratara din aur de 18k umplut la pretul de 60 de lei. Ieftin, nu?, pentru o bratara de aur. Insa nu si pentru una de aur umplut. Mie produsul mi-a sunat a tinichea suflata cu aur, aurul fiind asadar umplut... Insa m-am intrebat daca nu cumva unii oameni vor omite acel "umplut" si vor intelege ca este vorba despre aur, punct. Sau prin "umplut" vor intelege ca bijuteriile nu au interiorul gol, ci sunt din aur masiv. Sunt convins ca asta vor intelege multi dintre cei ce vor citi "aur umplut".

Wikipedia

Bijuteriile din aur umplut, cunoscute si ca "aur rulat" sau "placaj de aur rulat", sunt compuse dintr-un strat solid de aur lipit la caldura si sub presiune de un material metalic de baza precum alama. In SUA, calitatea aurului umplut este stabilita de Comisia Federala a Comertului. Daca stratul de aur este de 10k, cantitatea de aur dintr-o bijuterie de aur umplut trebuie sa reprezinte minim 10% din greutatea totala a bijuteriei. Daca stratul de aur este de 12k sau mai mult, cantitatea de aur trebuie sa reprezinte minim 5% din greutatea totala a bijuteriei.

Comisia Federala a Comertului permite folosirea termenului de "placaj de aur rulat" pentru bijuteriile care au un strat mai subtire de aur decat cel minim impus pentru bijuteriile din aur umplut. Astfel, cantitatea de aur dintr-o bijuterie din placaj de aur rulat de 12k (n.b. sau mai mult) poate reprezenta 1,6% din greutatea totala a bijuteriei.

Produsele din aur umplut se uzeaza intr-o perioada de 5 pana la 30 de ani. Grosimea stratului de aur folosit pentru aceste bijuterii variaza semnificativ in functie de producator. Aceste bijuterii au un strat de 50 pana la 100.000 de ori mai gros decat cele placate cu aur in mod clasic.


Aceasta este definitia bijuteriilor din aur umplut, conform sitului Wikipedia.com. Ea face referire la reglemetarile pentru aceste produse pe piata din SUA, si ma indoiesc ca in Romania a stat cineva sa elaboreze niste prevederi similare. Ma indoiesc si de faptul ca reglementarile sunt respectate de altcineva decat de marile case de bijuterii (ex. Bvlgari) -- chiar si pe piata americana.

N'am nicio indoiala ca produsul promovat in bannerul despre care vorbeam la inceput este o chinezarie suflata cu aur, iar cantitatea de aur este de vreo 0,1% din greutatea bijuteriei. Ceea ce nu este rau! In fond, in Plaza Mall am vazut bratari Diesel din otel, cauciuc sau material textil la pretul de 400 de lei. Insa ceea ce ma deranjeaza este formularea "aur umplut" pe o piata unde conceptul nu este cunoscut aproape nimanui, si unde 2/3 dintre clienti vor intelege altceva. Asadar isi vor lua teapa. Iar vanzatorul ranjeste constient fiind de lucrul acesta.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : produse si servicii
#1. nea nicu
trimis la 09.01.12, ora 06:32
da, vanzatorul ranjeste constient fiind de lucrul acesta, iar romanul se incanta ca un fraier ca a facut el o "afacere" in loc sa caste bine ochii si sa vada pe ce arunca banii. ce vreau sa zic este ca-s constient ca multi or sa-si ia teapa cu bratarile astea - insa nu doar din vina vanzatorului care va "omite" sa ii prezinte clientului specificatiile produsului in caz ca acesta nu le cere - ci si din vina propriei naivitati.
Comenteaza
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design