design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Despre Noi

"Fiecare natie isi are conducatorii pe care ii merita" -- spunea Hegel in urma cu 200 de ani. Nimic mai adevarat! In Romania, tendinta generala este aceea de a plange pe umarul societatii civile si de a asalta cu critici institutiile statului, insa se omite faptul ca functionarii acestuia care ne sictiresc cu atitudinea lor acra, demnitarii sai zeflemitori si corupti, membrii clasei sale politice incompetente -- s-au ridicat cu totii dintre noi. "In vino e veritas", spuneau romanii; si cu siguranta ca nu doar alcoolul are darul de a scoate la suprafata adevaratul caracter al individului, ci si puterea. Puterea este singura diferenta dintre romanul de rand si cel cu functie in stat, accentuandu-i celui din urma trasaturile care fac subiectul nemultumirilor noastre; trasaturi de neam care se regasesc intr-o stare latenta in fiecare dintre noi. La noi, cei pe umerii carora nu stau interesele tarii in mod direct, aceste caracteristici se manifesta mai degraba instinctiv in lipsa unor interese individuale majore; in plus, urmarile lor sunt pe masura simplitatii conditiei fiecaruia, motiv pentru care noua insane ni le omitem -- nefiind capabili sau dispusi sa gandim pana intr-acolo incat sa constientizam efectul lor cumulat.

Nu avem de gand sa luam apararea clasei politice, ci din contra. Insa credem ca este necesar sa fim constienti cu totii de faptul ca toate criticile pe care le aducem acesteia ni le putem aduce si noua, fara prea multe menajamente; starea economica si cea sociala deplorabila a Romaniei, imputata pe buna dreptate unor politicieni incompetenti si/sau corupti, deriva totusi din caracteristicile oamenilor care o locuiesc.

Opiniile sunt exprimate in categoria "Personal" -- aceasta fiind una de critica indreptata cu precadere catre societatea romaneasca si institutiile sale. Desi ceea ce ne-a determinat sa cream site-ul au fost discutiile interminabile iscate in anturajul nostru pe marginea realitatilor vietii sociale, enonomice si politice autohtone, ne-am propus sa nu abuzam de aceste aspecte, ci sa abordam din mers orice subiect ne-ar ajunge la ureche si despre care consideram ca avem o parere inchegata. Comentariile noastre nu vin sa completeze eventualele analize ale presei de specialitate, deoarece materialele postate aici au titlul de opinii exprimate in lipsa unei pregatiri jurnalistice sau a unei specializari in vreunul din domeniile pe care le vizam.
Insa -- nu? -- cunoastem cu totii bancul cu diplomele...

Iata bancul, in cazul in care totusi nu-l stiati:

Intr-o zi, Dumnezeu il trimite pe Sf. Petru pe Pamant cu o oala plina ochi cu inteligenta, pentru a o imparti oamenilor. Zis si facut! Ajuns printre muritori, marinimos, Sf. Petru incepe sa toarne inteligenta cu polonicul in mintile oamenilor veniti sa stea la coada. Insa, pe masura ce inainta, Sf. Petru observa ca inteligenta din oala scade, iar capatul cozii inca nu se vedea; asa ca a pus polonicul deoparte si a continuat cu o lingura, apoi cu o lingurita pana la ultimul strop. Cum capatul cozii tot nu se vedea, Sf. Petru fugi la Dumnezeu sa-l invete ce e de facut -- la care Dumnezeu ii spune:
-- La restul da-le diplome.


Despre sistemul de invatamant romanesc, despre meritele pe care dintotdeauna s-a grabit sa si le aroge si despre esecurile cu care nu se mai arata intr-atat de doritor sa fie asociat vom comenta in viitor.
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design