design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Sa vorbim despre universul fascinant al legislatiei rutiere. ( II )

design
design
09 Dec. 11 | DIVERSE
Pentru a nu mai merge in paralel cu postarile dedicate intrebarilor stupide din chestionarele auto si cu cele despre articolele bizare din codul rutier, le voi pune pe toate la un loc. In acest episod aflam ca atata timp cat nu esti implicat intr-un accident nu e musai sa cunosti legislatia.
ZOOM & GALERIE
Art. 106. Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul si tramvaie trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere (...) pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie (...):
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor provind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) ...
c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104.


Punctul "a" spune ca dintre doi soferi carora le-au fost retinute permisele pentru ca au trecut pe rosu, singurul care tre' sa demonstreze cunoasterea regulilor de circulatie este cel in cazul caruia contraventia s-a soldat cu un accident. Celalalt sofer nu tre' sa demonstreze nimic, fiindca intamplarea ca el sa nu fi fost implicat intr-un accident este datorata unei bune cunoasteri a regulilor de circulatie.

Stupid, nu? Stupid, da!

Cat despre punctul "c", putem considera fie ca soferii carora le-a fost suspendat carnetul au comis o contraventie din neatentie, graba sau oboseala, fie ca au comis-o datorita necunoasterii regulilor de circulatie. In primul caz, nimeni nu mai trebuie sa demonstreze buna cunoastere a legislatiei, iar cazul din urma ar presupune testarea tuturor soferilor aflati in aceasta situatie -- nu doar a celor care solicita favorul reducerii perioadei de suspendare a carnetului.

Iata si o intrebare de baraj din chestionarul Politiei Rutiere (drpciv.ro). Ca si in postarile anterioare pe acelasi subiect, variantele de raspuns corect sunt ingrosate.

In care dintre situatii consumul de carburant al unui motor creste?
a) atunci cand motorul nu atinge temperatura de functionare;
b) Atunci cand fumul de esapament este de culoare neagra;
c) atunci cand motorul functioneaza cu intreruperi.


Am ales varianta "a", desi nu se specifica nicaieri ca este vorba despre temperatura optima de functionare a motorului. Ma rog!... Din moment ce la alte intrebari trebuie sa fiu atent la orice virgula si sens al unui cuvant pentru a putea raspunde corect, trebuie sa inteleg ca prin omiterea unui cuvant cheie dintr-o anumita intrebare imi sunt testate inclusiv aptitudinile paranormale de citire a gandurilor domnilor politisti.

"C"-ul l-am exclus nestiind la ce fel de intreruperi se refera intrebarea. Intreruperi datorate unor defectiuni mecanice, sau intreruperi datorate stilului de sofat? Unii soferi opresc / pornesc motorul in trafic pentru a economisi carburant. Asa functioneaza si sistemul Start-Stop pe motoarele EcoBoost de la Ford -- in ideea limitari consumului de carburant.

Varianta "b"? Doar un prost ar bifa-o, asa ca doar un prost ar trece examenul -- teoretic, uneori si practic. Intrebarea nu se refera la situatiile in care consumului de carburant este crescut, asa ca n'am niciun motiv sa consider ca sunt chestionat despre indicii. Nu! Intrebarea se refera la situatiile in care consumul creste, deci ma gandesc la cauze. Ori, fumul de culoare neagra este un efect al consumului ridicat care, la randul lui, este un efect al neatingerii temperaturii optime... etc.

Stupid, nu? Stupid, da!

Luni dau sala. Sper sa am norocul sa imi pice niste intrebari care au sens.

Va urma. Sau nu.
... pentru ca daca iau sala nu mai stau de prostiile lor.


Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : auto, trafic rutier, legi, institutii
#1. Anonim
trimis la 22.08.12, ora 17:11
uite din fericire eu nu am vazut palirte nasoale ale Maramuresului. Dar nici n-am stat mult ca sa pot sa zic ca am avut timp sa examinez totul mai bine... Mie mi-a placut ce am vazut.Si ai dreptate, nu e normal sa te entuziasmezi intr-un cimitir. Dar oricum, oamenii pe care i-am vazut acolo erau ca si mine, se uitau, citeau rimele, dar toti pastrau o figura serioasa, mi s-a parut foarte ok atmosfera acolo. Si era destul de liniste, adica chiar daca era ceva lume acolo, nu faceau galagie si nu se purtau ca la orice "obiectiv turistic". Oricum, cred ca tine si de educatie, nu neaparat numai de faptul ca ai pierdut sau nu pe cineva drag.@Raluca: Ma bucur ca ai avut parte de o experienta asa frumoasa! E bine de retinut, multimim pentru link.Si da, despre Huneduara este vorba :)
Comenteaza
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design