design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Volvo, volvere, volvi, mai mult decat latinescul "a rasuci, a invarti".

design
design
22 Sep. 11 | DIVERSE
Cum stateam eu sa studiez noua oferta pentru Volvo S40 Business Edition (15.980E + TVA), mi s-a nazarit ca logo-ul Volvo aduce cu un penis. Ptiu, drace! Mi-a fugit mintea la bancul acela in care Bula este dus de taica-su la psiholog pentru ca oriunde privea in jur vedea numai... pasarici.
ZOOM & GALERIE
Hai sa luam o pauza, ca am muncit destul. Iata bancul...

Sfarsitul adolescentei il gaseste pe Bula virgin si avand tot felul de probleme de atitudine si devieri comportamentale (Rares, daca ajungi sa citesti randurile astea vreau sa stii ca nu de tine imi aminteste bancul). Nevoia era imperativa, iar omul nu se mai putea gandi la nimic altceva decat la femei. Il ia taica-su de mana si il duce la un psiholog pentru a-l mai calma. Psihologul il supune unui prim test aratandu-i o coala A4 pe care era imprimat un cerc:
-- Spune-mi ce vezi, tinere.
-- O pasarica.
Doctorul pune hartia pe birou si ridica o alta pe care era imprimat un patrat.
-- Iar acum? Ce vezi?
-- Tot o pasarica!...
Urmatoarea coala avea imprimat un triunghi:
-- Iar aici ce vezi?
-- O pa-sa-ri-ca!!!
Doctorul mai face o incercare si ii arata o hartie pe care era desenat un copac:
-- Dar aici, ce avem?... La care Bula se ridica de pe scaun nervos:
-- Tata, hai sa ne caram ca doctorul asta-i un pervers obsedat!


Insa logo-ul brandului suedez Volvo chiar copiaza simbolul masculinitatii. Acelasi semn a simbolizat fierul in antichitate, iar cei de la Volvo l-au folosit pentru a-si asocia produsele cu calitatea superioara recunoscuta a resurselor de fier suedeze. Numele "Volvo", inregistrat in anul 1911 de catre producatorul suedez de rulmenti AB SKF, provine din limba latina si inseamna "a invarti, a rasuci, a rula, a merge" (in original "volvo, volvere, volvi"). Brandul a fost folosit abia in anul 1915, atunci cand AB SKF a inaugurat filiala Volvo unde urmau sa fie produse exclusiv seriile speciale de rulmenti. Intr-un final, insa, Volvo a devenit numele tuturor produselor companiei AB SKF.

In anul 1924, Assar Gabrielsson si Gustav Larson, fondatori ai AB SKF, au hotarat sa construiasca un automobil perfect adaptat conditiilor de drum si temperaturilor dure ale Suediei. Asa a luat fiinta producatorul auto Volvo, fondat oficial la 14 aprilie 1927. Volvo avea sa isi castige un loc de onoare in industria auto mondiala, devenind un automobil recunoscut pretutindeni tocmai pentru atributele care au stat la baza construirii primului model. In prezent, durata de viata a unui automobil Volvo este estimata la 19,8 ani, o valoare despre care se spune ca este depasita numai de automobilele Mercedes.

In timp, Volvo si-a extins activitatea in domeniul maritim, industrial si aerospatial. In anul 1999, divizia auto Volvo a fost vanduta companiei americane Ford Motor Company pentru suma de 6,45 miliarde USD, insa afacerea nu s-a dovedit rentabila pentru Ford. In anii 2005 si 2008 Volvo nu a inregistrat profit, iar in august 2010 Ford a vandut Volvo Auto unei companii din China -- Geely Automobile -- pentru 1,6 miliarde USD.

Mai multe detalii despre compania Volvo gasiti aici, iar despre grupul auto Volvo aici.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : auto
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design