design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

China, cea mai mare putere economica a lumii?

design
design
23 Ian. 10 | ECONOMIE
China pare sa fi avut de castigat de pe urma crizei financiare. In timp ce economiile vestice au cunoscut un usor declin in decursul anului 2009, economia Chinei a avut un traseu diametral opus, sustin specialistii companiei de audit si consultanta PwC.
ZOOM & GALERIE
"Proiectiile noastre arata ca China va ajunge cea mai puternica economie a lumii in anul 2020, pentru ca dupa inca un deceniu sa fie la o distanta considerabila fata de economia SUA" - sustine John Hawksworth, seful departamentului de analize macroeconomice din cadrul companiei PricewaterCoopers (PwC). In acelasi timp, Organizatia Mondiala a Comertului a anuntat ca in decursul anului trecut Germania a pierdut pozitia de lider exportator in favoarea Chinei, ale carei venituri s-au cifrat la 700 de miliarde de euro. Iata valoarea exporturilor Chinei pe zone ale lumii:

1. Asia - 365 miliarde
2. SUA si Europa - 185 miliarde
3. Fosta URSS - 34 miliarde
4. Orientul Mijlociu - 31 miliarde
5. America de Sud si Centrala - 27 miliarde
6. Africa - 26 miliarde

Estimarile specialistilor in economie arata ca, in anul 2030, economia Chinei va fi urmata de cele ale SUA, Indiei si Japoniei. In continuarea clasamentului se vor situa Brazilia, Rusia, Germania, Mexic, Franta si Marea Britanie. Spre comparatie, potrivit statisticilor FMI pentru anul 2008, in prezent primele trei locuri sunt ocupate de SUA, Japonia si China. Asadar, cea mai mare surpriza anuntata pentru anul 2030 pare sa fie India, tara a carei economii poate cunoaste o dezvoltare chiar mai accelerata decat a Chinei, datorita populatiei tinere aflata intr-o continua crestere.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : china, india, sua, economie
#1. Razvan Florea
trimis la 04.04.10, ora 22:10
China este cea mai mare putere economica a lumii,cu cele mai multe exporturi si asa va ramane cateva zeci de ani de acum inainte.
Comenteaza
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design