design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Evaziune fiscala la usa cabinetului premierului Boc.

design
design
29 Iul. 10 | ECONOMIE
Bufetul din interiorul Palatului Victoria nu dispune de o casa de marcat; astfel ca vanzatorii nu elibereaza niciodata un bon fiscal. Pentru a se retine ce produse au fost vandute, acestea sunt trecute intr-un caiet, iar banii incasati sunt tinuti intr-o cutie de carton.
ZOOM & GALERIE
Conform unei recente luari de pozitie a presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, "casele de marcat trebuie sa existe la toti agentii economici care desfasoara activitati ecnomice care livreaza bunuri sau presteaza servicii". In paralel, premierul Emil Boc promite sanctiuni grave colegilor sai de Cabinet care nu isi fac bine treaba in domeniul evaziunii fiscale.

Si totusi, bufetul din interiorul Palatului Victoria nu dispune de o casa de marcat; astfel ca vanzatorii nu elibereaza niciodata un bon fiscal. Pentru a se retine ce produse au fost vandute, acestea sunt trecute intr-un caiet, iar banii incasati sunt tinuti intr-o cutie de carton. Asa ne invata guvernul sa fim cinstiti si sa nu furam statul; in fond, exemplele pleaca de sus.

Bufetul din interiorul Guvernului, unde tindem sa credem ca incasarile nu au fost niciodata "in regula", se afla in administrarea Regiei Autonome pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat, iar de acolo pot face cumparaturi atat jurnalistii, cat si angajatii Palatului Victoria. Intrebarea este cum poate functiona legal acest bufet si cum de nu a fost sanctionat pana in prezent?

"Si presedintelui ANAF, si ministrului Finantelor le-am cerut explicit ca atributii de baza combaterea evaziunii fiscale. Si fiti convinsi ca voi fi cu ochii pe ei in fiecare luna pentru ca am modificat legislatia expres, tocmai pentru a le da instrumente suplimentare pentru a putea lupta cu evaziunea fiscala. Daca nu voi vedea rezultate, vor pleca" -- este ceea ce a declarat recent prim-ministrul Boc. Iar asta fara ca cineva sa para ca il ia in serios, din moment ce evaziunea fiscala pleaca tocmai din locul din care premierul isi exercita autoritatea.

Ana-Florina P.
PE ACEEASI TEMA : economie, politica
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design