design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Adevaru-i ca este tare, tare greu!

design
design
18 Aug. 11 | LA IDEI
Folosesc Internetul de 10 ani, timp in care mi s-a intamplat de cateva ori sa scriu un eMail, un comentariu sau un articol si sa pierd totul datorita proastei conexiuni. Este mult? Este putin?... Eu consider ca si o data daca se intampla este inacceptabil, cat timp totul putea fi evitat fara niciun efort.
ZOOM & GALERIE
Zilele trecute am avut o neplacere in reteaua Orange legata de portabilitatea numerelor de telefon. Este vorba despre o chestie minora care denota incompetenta ANRCTI (Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei). Am scris despre incident, la final am salvat articolul, insa browserul nu a mai gasit situl care trebuia sa incarce continutul. Picase serverul gazda. Am incercat sa merg inapoi la pagina in care imi spusesem oful, insa nici aceasta nu s-a mai incarcat, iar continutul a fost pierdut. Mi s-a intamplat de zeci de ori lucrul acesta in trecut, insa de cele mai multe ori am pierdut texte de volum redus pe care le-am putut rescrie. De cateva ori, totusi, am pierdut texte voluminoase importante; articole proprii, eMail-uri si comentarii interminabile nascute dintr-o revolta interioara.

Cu siguranta ca ati patit-o si voi macar o data. Ce nu inteleg este de ce browserul nu retine informatia pana cand serverul ii confirma preluarea. Astfel, daca informatia nu poate fi preluata, browserul o poate afisa pentru ca eu sa o pot salva. La ce bun sa fie pierduta, cand totul poate fi evitat fara nicio dificultate tehnica?... cu putin interes si cu putina minte din partea programatorilor.

Despre programatori.

Daca tot am ajuns la programatori, schimb subiectul pentru a-mi exprima cateva neplaceri legate de tagma lor. Pentru mine unul este deranjant faptul ca ei numesc codificarea "arta". Deranjant in aceeasi masura in care nu suport oamenii care se mint singuri. Nu este vorba decat despre niste bucati nenorocite de coduri invatate mecanic, create de altii, pe care programatorii le amesteca pentru a pune in miscare o structura si un design de site care, atunci cand le apartine, este inestetic. Asadar, n'avem nici aici vreo urma de ceva maiestrie. In plus, adevaratii programatori sunt de fapt cei care construiesc limbajul de baza al programarii, unul caruia ii creaza variante simplificate -- HTML, PHP, mySQL, JavaScript etc. -- pentru ca orice Gheorghe sa invete cu ce se mananca. Eu nu vad urma de arta nici macar la programatorii de baza. Este ca si cum ai spune ca matematica este o arta...

Ma rog!

Tot programatorii, in incecarea de a-si imbraca pasiunea intr-o aura pretioasa, sustin ca meseria lor este o inginerie. Daca va uitati pe siturile serviciilor de webdesign veti vedea ca in prezentarea paginilor aflate in portofolii sunt mentionate "tehnologiile" folosite la crearea lor. Printre aceste tehnologii se numara si cele sus enumerate: HTML, PHP, mySQL, JavaScript, Flash s.a.m.d. Poate ca gresesc, insa cand aud "tehnologie" imi fuge mintea la dezvoltarea unor propulsoare economice, mai ecologice, mai puternice, mai fiabile. Pentru mine, tehnologia tine de aeronautica, constructii, inginerie genetica si aparatura medicala, electronica si multe altele asemenea lor. Insa in niciun caz de un amarat de limbaj pe care -- repet -- orice Gheorghe il poate invata urmand cateva cursuri intensive in schimbul a 300 lei.

Insa cand tot ce ai este un ciocan, vezi in jurul tau numai cuie. Iar daca dragostea vietii mele este spartul lemnelor o sa ajung la un moment dat sa lovesc mai puternic, mai exact, mai cu tehnica, iar de la asta pana la tehnologia despicarii firului in 4 are sa mai fie doar un pas. Apoi, daca se vor gasi cativa indivizi interesati de achizitionarea aschiilor mele voi putea deschide o galerie de sculptura abstracta. Arta.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : tehnologie, internet, programare, webdesign
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design