design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Reclame neconventionale vizibile din avion, sau prin Google Maps.

design
design
17 Mai 11 | LA IDEI
Sunt creativ, uneori... Atunci cand "mintea mea in gandul ei" reflecteaza la orice nimic. Daca "lenea este mama filosofiei", atunci creierul meu este foarte odihnit. Mai conteaza! Ideea e ca, mai devreme sau mai tarziu, tot ce gandesc vad pus in pratica de altii, sau aflu ca deja exista.
ZOOM & GALERIE
"In Romania"... a devenit un cliseu. Unul care rareori este continuat de o apreciere pozitiva. Asadar, in Romania ideile sunt platite prost, daca nu cumva nu sunt platite deloc. Ca sa nu mai zic ca ideile sunt rareori ascultate. Nu oricine stie sa asculte o idee... Poate ca tocmai de aceea traim intr-o societate statica, creativitatea nefiind stimulata de catre oamenii cu viziuni inguste ajunsi in posturi cheie.

Ce-i drept, exista o mana de romani angajati in departamentele de creatie ale unor firme straine, insa tipii acestia sunt irelevanti. Atat ca numar, cat si ca valoare. Una dintre convingerile mele este ca, la nivel global, nu savantii sunt crema inteligentei speciei. Si nu artistii afirmati sunt miezu' creativitatii umane. Adevarata inteligenta se pierde printre analfabeti si oameni saraci.

Din ciclul "o gaina valoreaza mai mult decat teoriie lui Einstein", trebuie sa stiti ca strabunica mea a trait bine-mersi si fara sa auda de teoria relativitatii, insa Einstein n'ar fi ajuns sa emita nicio teorie fara rosia din gradina strabunicii mele. Principiul ii permite neandertalului de Romania sa obtina ideile unui om creativ in schimbul unei felii de paine, motiv pentru care ideile apar mai rar, iar calitatea lor este inferioara celei potentiale. Ori, banuiala mea este ca in societatile occidentale burghezul stie ca banul sau si ideile altora se completeaza reciproc, si astfel ca acolo se intampla mereu ceva; se stabilesc noi standarde, apar noi tendinte pe care noi le adoptam plini de veneratie, desi noi insine nu le-am fi creditat daca de noi ar fi depins.

... de-a lungul timpului am avut o multime de idei, insa niciodata n'am avut ocazia sa le expun unor persoane potrivite. Desi am incercat, ocazional. Intre timp am inceput sa uit din ele. Unele dintre idei mi le amintesc abia atunci cand aflu ca au fost sau ca urmeaza sa fie puse in practica te miri unde, de catre te miri cine, ca au fost luate in considerare sau ca au fost confirmate de catre diferite autoritati.

Asa s-a intamplat si acum. Ideea cu mesajele publicitare inscrise in lanurile de cereale din apropierea aeroporturilor nu-i una deosebita, insa o gandisem de unul singur de ani buni, spre deosebire de geniile autohtone din domeniu care stiu doar sa urmeze tiparele campaniilor din vest. Intre timp a aparut si serviciul Google Maps, asa ca, in functie de amplasament, reclamele pot fi vazute si din fata monitorului. Iar daca tot am inceput sa ma laud, voi continua in curand cu exemple ceva mai serioase. Promit sa va impresionez, intr-un final.

Update 21 mai.

Am mai adaugat cateva imagini la galeria foto. Tot cautand, am gasit pagina web a unui serviciu de publicitate din UK (vezi aici) care se ocupa si cu reclamele de acest gen. Am gasit si un filmulet in care este prezentata crearea logoului Mozilla Firefox in acelasi mod. Iata-l...Cred ca ar merge deschisa si in Romania o firma publicitara care sa se ocupe cu asa ceva. Ma intreba prietena de ce n'as face-o chiar eu... I-am raspuns ca atunci cand urmaresti o idee renunti la celelalte si te inchizi in fata celor care vor sa vina.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : publicitate, idei
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design