design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

"A zis ceva de Iliescu. Ca il voteaza pe Iliescu."

design
design
20 Dec. 09 | PERSONAL
Daca actorul Razvan Dumitrescu isi juca perfect rolul care i-a fost incredintat de catre Antena 3, poate ca nu mai era evidenta regizarea modului in care Traian Basescu urma sa afle despre publicarea unei filmari in care dansul apare lovind un copil.
ZOOM & GALERIE
Insa chiar si intr-un astfel de caz, un om al carui cap nu este un simplu receptor al transmitatorului cu ecran ar fi subinteles scenariul. Cum in momentul in care am vrut sa scriu despre acest subiect StatuiaNuda.ro nu exista, se poate trece cu vederea faptul ca revin asupra unui eveniment petrecut in urma cu o luna.

In 25 Noiembrie 2009, la Antena 3, Dinu Patriciu a mentionat existenta unei inregistrari in care Traian Basescu apare lovind un copil - incident la care omul de afaceri sustinea ca a fost martor. Mai tarziu, pentru a respinge acuzatiile de trucare a imaginilor, aduse de Basescu, prin excluderea oricarei implicari in aparitia lor, Patriciu a afirmat ca a vorbit despre existenta acestei inregistrari fara sa o detina: "Am facut-o cu speranta ca de undeva poate va aparea aceasta caseta" - a declarat afaceristul.

Inregistrarea a aparut chiar in ziua urmatoare pe site-ul ziarului Gardianul, aproape simultan cu prezenta presedintelui in emisiunea lui Razvan Dumitrescu. Antena 3 s-a prezentat la emisiune pregatita sa-l puna in corzi pe Traian Basescu fie prin prestatia lui Dumitrescu, fie prin ceea ce acestuia i s-a cerut in casca (vezi pauza facuta in afirmatia citata in titlul articolului). Presedintele a vazut filmarea pentru prima oara in aceasta emisiune, si nu a avut pregatita o explicatie. Altfel, Basescu ar fi negat veridicitatea filmarii, asa cum dealtfel a si facut-o la scurt timp dupa emisiune.

"E plin Internetul, in momentul in care purtam aceasta discutie, de acele imagini."

Dupa o astfel de introducere, ba chiar si fara ea, este greu de crezut ca Basescu nu a constientizat impactul pe care filmarea - reala sau trucata - urma sa il aiba asupra electoratului. Data fiind miza, Basescu a stiut instinctiv ca singura varianta care il avantajeaza este negarea; si era liber sa o imbratiseze fie pentru ca incidentul nu avusese loc, fie pentru ca recunoasterea lui echivala cu descalificarea sa. Presedintele s-a fastacit tocmai datorita constientizarii situatiei. Apartenenta Antenei 3 nu era un secret pentru nimeni. Aflat in gura lupului, primind o lovitura neprevazuta si nestiind ce urmeaza, Basescu a intrat in defensiva; a fost un moment psihologic clasic pe care scenariul a fost construit, continuat prin aplicarea psihologiei inverse.

"E trucaj cumva?" - intreaba Dumitrescu imediat ce incidentul apare in imagini. Basescu nu avea sa accepte mana intinsa de catre adversar. Orice portita de iesire oferita in mod gratuit risca sa fie doar o intrare in jocul acestuia, asa ca singura atitudine pe care presedintele o mai putea adopta era una diplomatica: "Nu, nu pot afirma asa ceva" - a fost raspunsul presedintelui, care a promis o explicatie publica pentru a doua zi.

Este cel putin bizar faptul ca acest copil s-a tinut scai dupa Traian Basescu pe intreaga durata a manifestatiei respective. Dupa cum a declarat chiar Dinu Patriciu, copilul a aparut atat pe scena, cat si pentru mult timp in fata scenei; in tot acest timp el si-a aclamat in mod repetat simpatia pentru simbolul PSD, Ion Iliescu. Ca a facut-o intamplator sau nu, fiind posibila si existenta unui plan de a-l provoca pe Traian Basescu, copilul ar fi devenit enervant pentru orice om. Este posibil ca Basescu sa fi atins copilul, incercand sa-l indeparteze, oferind astfel ocazia ca inregistrarea sa fie modificata pentru a se exagera amploarea contactului. Insa refuz sa cred ca un politician si-ar permite sa riste sa se auto-desfiinteze prin lovirea un copil in fata camerelor de filmat.

Desi am sustinut de la bun inceput varianta trucajului, confirmarea lui venita din partea specialistilor in tehnologia video nu m-a convins! Am continuat sa cred in varianta trucajului insa, deoarece, la acel nivel si avand o asemenea miza, realizarea unuia nu reprezenta un obstacol pentru tehnologia momentului, si nici o surpriza pentru asteptarile mele vis-a-vis de un partid precum PSD.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : basescu, alegeri, prezidentiale
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design