design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

... dezamagit de radioul meu Sony.

design
design
14 Aug. 11 | PERSONAL
Mi-am cumparat un aparat radio, ieri. Cum televizor nu mai am de foarte multi ani, mi-am zis ca un radio n'ar strica sa am, totusi. Mai scot si eu capul din grota, mai aud o stire... Asta in completarea documentarelor de pe YouTube si a informatiilor din editiile online ale diferitor ziare si reviste.
ZOOM & GALERIE
Prietena m-a intrebat de ce "arunc" 70 lei in loc sa ascult radio online, si nu ca n'ar avea dreptate, insa ma deranjeaza sa am deschise prea multe taburi in browser, si nici WinAmp-ul nu imi place sa-l am deschis pe desktop. Pe mine ma deranjeaza cam multe chestii, de la o vreme. Spre exemplu, mi-am pierdut rabdarea sa descurc cablurile care imi traverseaza camera in toate directiile si care se incurca intre ele, la un moment dat, si in picioarele scaunelor. Asa ca, mai nou, trag de ele pana se descurca singure. Insa revin la Sony si, inainte sa va spun de ce nu imi place aparatul, am sa va povestesc despre o cunostinta de-a mea, fan Sony si el. Tipul avea o combina audio Sony, un televizor, o camera video si una foto Sony, un Sony PlayStation, un laptop Sony Vaio etc. La un moment dat l-a intrebat cineva de ce nu isi schimba frigiderul, care era vai-mama-lui, la care amicul i-a raspuns: "Pentru ca nu exista frigidere Sony."

Acum, radioul m-a dezamagit pentru ca se aude prost la volum mare. Nu l-am luat pentru a da vreo petrecere cu el. Propriu-zis, la maxim n'am de ce sa-l folosesc vreodata. Daca am chef sa ascult muzica la volum mare imi folosesc amplificatorul si boxele Sony de 200W. Insa ma deranjeaza ideea in sine; de ce nu se aude clar la volum maxim? Nu e ca si cum as avea un amplificator marca X si un difuzor marca Y, ambele de puteri diferite... Nu exista nicio nepotrivire de impedanta... Nu! Aparatul a fost proiectat ca atare de ditamai corporatia, si normal era ca producatorul sa isi respecte clientul asigurand buna sa functionare. Ori, daca difuzorul distorsioneaza de la un anumit volum, trebuia limitata puterea semnalului. Nu?... Normal este ca radioul sa redea un sunet clar la orice volum. Cat timp se aude distorsionat, difuzorul poate scoate si 2.000W, ca ii scoate degeaba.

Drept sa spun, as putea la fel de bine sa nu mai deschid radioul niciodata, sau sa cumpar altul. As putea, mai bine, sa-l returnez la magazin. Ideea e ca mie, unul, mie indiferent aspectul practic. Insa principiul ma deranjeaza enorm! Lucrurile, in general, tre' facute bine si cu bun simt. Cu siguranta ca a existat un pustiulica prin te miri ce orasel sau sat care s-a rugat de mama-sa sa-i cumpere un radio, iar cand l-a primit poate ca a fost dezamagit de faptul ca se aude prost cand isi da la maxim melodia preferata. Eu unul asa eram in copilarie. Idealizam lucrurile pe care mi le doream foarte mult, iar daca se intampla sa fie ceva in neregula cu ele atunci cand le primeam, cand si daca le primeam, ramaneam cu un gust amar pentru o vreme lunga...

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : tehnologie, produse si servicii
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design