design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Gandurile unuia dintre "nemernicii dracului".

design
design
21 Dec. 09 | PERSONAL
Noiembrie 2009. Aflat la Botosani in plin turneu electoral, lui Mircea Geoana i-a scapat porumbelul pe gura; exprimandu-si gandurile cu voce tare, candidatul la presedintie si-a incheiat nervos replica data unei femei din popor cu "nemernicii dracului".
ZOOM & GALERIE
Mircea Geoana a fost deranjat de comentariile unei doamne careia a continuat sa i se adreseze desi o lasase prea in urma ca ea sa il mai poata auzi. Geoana i-a intors spatele femeii si i-a replicat din mers vorbind de unul singur, acompaniindu-se prin gesticularea cu degetul, aruncand peste umar jumatati de priviri si facand un gest de autostopist dizgratios catre inapoi. In tot acest timp a pasit tantos, leganat, asemeni indivizilor care il insoteau si in al caror zambet retinut se citea "acum e momentul nostru"; o imagine autentica a unor parveniti lipsiti de putere de caracter, insa influenti de sub aripa a-tot-puternicului mecanism politic pe care il paraziteaza.

Nu stim ce s-a intamplat in timpul premergator filmarii. Daca a existat o confruntare intre cei doi, Geoana a incheiat-o intr-un mod dezonorant pentru un demnitar de rang inalt; un candidat la presedintia tarii, iesit printre oameni tocmai pentru a le demonstra ca este cel mai in masura sa le reprezinte interesele. Este posibil sa nu se fi intamplat nimic, totusi; in sensul ca Geoana fie s-a temut de determinarea citita pe chipul femeii si a evitat-o, fie a considerat ca ea nu merita sa i se acorde atentie. In fiecare dintre aceste cazuri, atitudinea lui Mircea Geoana a fost reprobabila. Un diplomat experimentat, fost ambasador al Romaniei la Washington, putea si avea tot interesul sa faca dintr-o astfel de situatie un dialog placut si constructiv. Insa dincolo de orice te-ar putea invata viata si scoala stau caracterul si deprinderile.

Este usor sa te adresezi oamenilor din spatele ecranului de televizor, si este gresit sa traiesti cu impresia ca, odata coborat in strada, simpla ta prezenta printre telespectatori este suficienta. In aceste imagini vad un om interesat de imaginea sa, nu de rolul sau, continuand o replica exclusiv datorita prezentei camerelor de filmat, si nu pentru a oferi un raspuns. Vad un Geoana care comenteaza fugind de o eventuala contra-replica, un caraghios infantil care vrea sa aiba ultimul cuvant de spus. "Verde stop!"

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : geoana, alegeri, prezidentiale
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design