design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Japonezii prefera relatiile interumane in locul crestinismului.

design
design
21 Mai 10 | PERSONAL
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta faptul ca religia nu a avut niciodata altceva mai bun de facut decat sa se bage pe sub pielea oamenilor.
ZOOM & GALERIE
Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia, conform unui lider crestin care a participat la o conferinta internationala desfasurata la Tokyo, saptamana trecuta.

Pentru japonezi importante sun relatiile interumane, a spus Minoru Okuyama, directorul Centrului de Instruire Misionara din Japonia, citat de Christian Post. Schimbarea religiei prin convertirea la crestinism ar implica deteriorarea relatiilor cu familia, prietenii sau vecinii. In consecinta, multi japonezi prefera sa respinga principiile religiei crestine, chiar daca sunt convinsi de adevarul si valoarea acestora.

Desi crestinismul a patruns in Japonia cu mai bine de un secol si jumatate in urma, la aceasta data doar un procent din populatia tarii apartine acestei religii. Spre deosebire de Japonia, China si Coreea de Sud sunt descrise de antropologi ca societati "orientate spre principii".

Sursa: semneletimpului.ro

"Piedica din calea raspandirii crestinismului in Japonia."

A vorbi despre "piedici" inseamna a vedea obstacolele care nu permit ducerea la bun sfarsit a unui plan -- a unei viziuni, a unei vointe. De cand a devenit raspandirea crestinismului un scop? Se pune problema convertirii si se vorbeste despre existenta in Japonia a unui Centru de Instruire Misionara; toate aceste lucruri imi suna a propaganda religioasa in asteptarea unei eventuale colonizari ideologice. A urmari convertirea unei societati este o actiune demonica, fara nicio legatura cu -- iata! -- falsa auto-caracterizare a crestinismului.

Ori, daca "piedica" este privita ca un obstacol in calea unei deveniri firesti, crestinii dau dovada de aroganta. Cu ce este mai presus crestinismul in fata altor religii? Ce fel de religie este aceea care se auto-promoveaza? Si, nu in ultimul rand, de ce si-ar imagina crestinii ca societatea nipona are nevoie de alte valori decat cele dupa care s-a ghidat pana in prezent? -- facand-o mult mai bine decat societatile in care crestinismul are un cuvant de spus. In fond, societatea nipona este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai civilizate societati ale lumii.

In paranteza fie spus, printre putinele societati care o pot concura pe cea nipona se afla societatile scandinave; acestea sunt de asemenea caracterizate de un inalt nivel de civilizatie si de lipsa oricarui interes pentru religie. Astfel, statisticile arata ca peste 90% dintre norvegieni, suedezi, finlandezi si danezi sunt atei, in timp ce doar 3% cred in Dumnezeu. Mai mult, in Suedia ateismul este introdus explicit in textele legale ca optiune de gandire, iar Guvernul suedez si-a retras orice forma de sprijin pentru biserica.

In Japonia, crestinismul a fost adus de europeni in anul 1549 si a fost adoptat de un numar restrans de niponi pentru simplul motiv ca deschidea noi oportunitati de comert cu Europa. In prezent, crestinii reprezinta aproape 0,8% din populatia Japoniei. Desi restul populatiei este compusa din shintoisti si budisti, in Japonia mai nimeni nu pune accent pe religie. Dupa cum o spune chiar titlul articolului citat mai sus, niponii sunt interesati de dezvoltarea relatiilor interumane, si nu de slujirea vreunei divinitati.

Un alt lucru care ma intriga este alegerea facuta de crestini; Japonia. Dar de ce nu un stat african? Probabil pentru ca Japonia este o mare putere economica a lumii, un mediu neindoctrinat teologic si cu un mare potential pentru religia care va reusi sa isi extinda aici teritoriul de influenta.

"(...) chiar daca sunt convinsi de adevarul si valoarea acestora."

Imi pare rau ca nu am retinut exact formularea -- insa codul nipon al bunelor maniere spune ca atunci cand un musafir iti daruieste un platou cu fursecuri nu trebuie sa i-l returnezi gol. Platoul trebuie returnat impreuna cu un fursec sau doua, pentru ca musafirul sa nu creada ca a adus prea putine fursecuri, iar daca ar fi adus mai multe ai mai fi mancat.

Japonia este cunoscuta si ca "tara politetii". Ceea ce ma dezgusta este vanitatea auto-satisfacuta a crestinilor care au adaugat acel "chiar daca (niponii) sunt convinsi de adevarul si valoarea acestora (a principiilor religiei crestine)". Aceasta explicatie, daca nu este o inventie adaugata cu nesimtire, este cel putin un refuz politicos oferit crestinismului de catre societatea nipona.

... si totusi, cum adica "desi sunt convinsi de adevarul si valoarea acestora" din moment ce "convertirea la crestinism ar implica deteriorarea relatiilor cu familia, prietenii sau vecinii". Asadar ce valoare? Ce adevar?

Logica teologica. Lipsa.

... si totusi, cum adica "spre deosebire de Japonia, China si Coreea de Sud sunt societati orientate spre principii"? Sa intelegem ca reticenta la crestinism -- in cazul de fata a Japoniei -- este o dovada de lipsa de principii, sau cum?... Cam necrestinesc apropoul, nu credeti?

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : religie, cultura
#8. abs tract
trimis la 29.04.11, ora 13:53
@ calzone, ce camera sa-si rezerve? cu usa in tavan? =))=))
Comenteaza
#7. PapanashY
trimis la 29.04.11, ora 13:51
danielule ti-fac cacadou un glonte?? face minuni :) nu prea ai tragere de inima sa-l vezi mai repede pe tatal ceresc?
Comenteaza
#6. calzone
trimis la 23.04.11, ora 16:04
@ daniel

du-te du-te Dicaaaaaa.. du-te Danieleee...... du-te tata si lasa-ne :)) fa-ti programare la Alexandru Obregia, sau rezerva-ti o camera pentru ceva vreme mai bine
Comenteaza
#5. Daniel B
trimis la 26.06.10, ora 09:58
Salut, Crestinismul nu poate fi impus cu forta. Omul care si-a predat viata Lui Isus Cristos, Fiul Lui Dumnezeu, devine crestin. Biblia are pretentia ca este Cuvantul Lui Dumnezeu, Isus a pretins ca este Fiul Lui Dumnezeu si ca poate ierta pacatele. Sunt niste cuvinte grele, pe care usor le putem lua drept arogantze si minciuni, cum se si intampla adeseori cu multi din noi. Totusi cati cercetam aceste lucruri mai indeaproape? Cati citim Biblia ca sa vedem cum sta treaba? Biblia spune ca toti avem pacate si ca altcineva a ales sa primeasca pedeapsa in locul nostru, insa numai daca si noi acceptam acest lucru. Un crestin isi va anunta semenii (japonezi, africani...) ca exista o cale de salvare din pacatele lor, fara obraznicie, fara abuzuri, fara a astepta laude si recunoastere, fara abuzuri si nu prin forta, ci cu dragoste, frica, bucurie, lacrimi si rugaciuni. Si crestinul este un om pacatos, dar iertat, fara insa nici un merit cu care sa se laude. "Isus le-a vorbit din nou si a zis: "Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii." " Probabil ca in Japonia sunt mai multi crestini autentici decat in Romania, cu inima, nu numai cu numele. Rata sinuciderilor in Japonia nu este mai mica, golul din inima oamenilor este urias, relatiile dintre oameni sunt politicoase, insa reci, aproape fara iubire, face parte din cultura lor. Sunt un popor deosebit, mai nobil si mai organizat, tot respectul.
Comenteaza
#4. Gemma
trimis la 25.05.10, ora 04:07
Ma amuza teribil ca dau peste articolul asta dupa ce tocmai azi am auzit intr-un autobuz un calator conversandu-se telefonic si vorbind despre religie si pacatele omului. Spunea el ca Dzeu a permis ca pacatul sa existe pentru ca omul sa pacatuiasca, sa se caiasca si apoi sa poata fi iertat pentru a gusta din fericire. Asta am retinut mai bine din lunga conversatie a civilului care, banuiesc eu ca era preot de meserie: prea ii mergea gura si vorbea coerent numai despre Dzeu, parca citind dintr-o carte: i-i facea capul patrat cuiva. Si pe mine ma deranjeaza preotimea. Tin totdeauna sa fie piosi, au rabdare si calm si voce blanda, se arata intelegatori, calzi, dispusi sa ajute etc etc. Dar de fapt sunt niste sarlatani. Mai grav este ca multi dintre ei nici nu stiu asta si sunt convinsi de harul cu care au fost investiti sa propovaduiasca vointa divina.
Comenteaza
#3. Sergiu
trimis la 23.05.10, ora 20:39
Citeam Nietzsche cu ceva ani in urma. Si am retinut o idee: exista doua tipuri de logica: cea de sclavi si cea de stapani. Stapanii sunt cei care se pot ghida singuri, n-au nevoie de nimeni si cu toate astea ar ajuta bucurosi daca ar avea cum.... Iar sclavii sunt cei fara repere, care au nevoie sa fie ghidati, ajutati.... sclavii sunt crestinii pe care tre sa ii tina cineva (credinta) de mana toata viata ca sa se aleaga ceva de ei, altfel sunt pierduti.
Comenteaza
#2. Anonim
trimis la 23.05.10, ora 13:34
e normal ca intr-o tara in care oamenii sunt bogati,ei sa fie in acelasi timp relaxati,increzatori in fortele proprii si fara motive de a le cauta nod in papura vecinilor.nivel de trai ridicat=griji putine, posibilitate de a gandi echilibrat si productiv. in tarile sarace in schimb, exista nevoia de zei si zeitati,cineva care sa apere tara,sa o salveze de la pieire!!satana ne vrea raul,nu-i clar?este greu de acceptat ca singurii vinovati pt felul in care ne merge suntem chiar noi!!ne inventam zei care "ne ajuta", dumnezei buni si darnici....dar care cand se supara pentru ca am gresit ne iau tot.inseamna ca suedezii dracu' pur si simplu sunt incapabili sa greseasca.cum se face ca fix in tarile in care au de ce sa fie probleme (cauzate de saracie) e si mai mare credinta in dumnezeu?pai nu e klar?ba e klar...e klar ca kredinta e mare acolo unde-s probleme si avem nevoie de o forta supra reala sa ne salveze,ca devine greu sa ne gandim macar ca un om ar fi in stare sa mai indrepte tot raul facut de zzeci de mii de oameni in sute de ani de-a randul.....pacat!
Comenteaza
#1. Crina
trimis la 21.05.10, ora 10:16
Religia crestina a avut intotdeauna o logica aparte, mai speciala, asa. Religia crestina nu a putut (pe de alta parte) sa accepte niciodata ca ar exista oameni care sa nu i se supuna, refuzand sa vada ca totusi are cu mult prea putini convertiti si ca exista religii cu mult mai multi adepti. Popoarele dezvoltate cu un nivel de trai decent au ajuns unde au ajuns prin propriul stil de a gandi si prin faptul ca au in randul popoarelor lor oameni de bun simt, cu un nivel al logicii suficient de ridicat. Ce ne spune un nivel al logicii in gandire cat de cat ridicat? Ne spune ca religia e o poveste frumoasa, suficient de ademenitoare pentru varsta copilariei. Dar povestea asta are farmec si credibilitate pana pe la 7-8 ani. Apoi... wake up, people!
Comenteaza
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design