design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Status Pimp este o teapa?

design
design
01 Noi. 10 | PERSONAL
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si sansele ca tu sa iti incasezi vreodata banii. Iata cazul unui pimper caruia i-a fost gasit nod in papura pentru a nu-i fi achitati banii castigati.
ZOOM & GALERIE
Pimper poate fi orice persoana care se inscrie in programul de publicitate online al Status Pimp, desfasurat prin intermediul platformelor de chat Yahoo Messenger, Skype si Google Talk. Status Pimp este un intermediar pentru cei care doresc sa castige un venit suplimentar din simpla afisare a unor statusuri publicitare si firmele interesate de o promovare neconventionala. Si neprofitabila, consider, chiar daca apreciez originalitatea ideii baietilor de la Status Pimp si modul in care isi promoveaza serviciul.

Pentru firme, tarifele campaniilor publicitare variaza intre 0,3 /click si 0,23 /click. Pimperul castiga intre 0,01 si 0,07 de fiecare data cand statusul sau este clickat, rezultand un comision al celor de la Status Pimp cuprins intre 70% si 97% din incasari -- ceea ce aduce a escrocherie. Mai mult, pimperii se pot trezi ca nu au castigat nimic, fiindu-le refuzate platile daca sunt banuiti ca nu au respectat regulile de utilizare a serviciului.

Pentru a evita fraudele pimperilor, Status Pimp monitorizeaza frecventa cu care sunt clickate statusurile. Aparent, cadenta clickurilor trebuie sa fie uniforma, inregistrarea unui numar mare de clickuri in anumite momente ale zilei fiind privita ca o "fluctuatie bizara de trafic", o incercare de frauda din partea pimperului care conduce la anularea respectivelor clickuri si chiar la anularea tuturor clickurilor.

Iata un schimb de mesaje recent intre un pimper si Status Pimp, survenit in urma refuzului unei plati. Printscreen-ul mesajelor e-mail este disponibil in galeria foto a articolului:

Salut, Cristi.

Cu ocazia cererii tale de pimp-rasplata, ne-am uitat mai atent pe contul tau si am observat ca pe contul tau de pimper apar fluctuatii de trafic destul de bizare, am putea spune. Dupa cum stii, pentru a putea fi pimp-rasplatita este foarte important sa nu obligi pe cineva sa iti dea click pe recomandarea ta deoarece aceasta inseamna ca nu mai este recomandare, ci frauda.

Noi oricum vom anula clickurile de acest gen si chiar banam pimperii automat, dar ne-am gandit sa iti oferim o a doua sansa.

Ce inseamna aceasta a doua sansa pentru tine, ne poti spune tu ca si raspuns la acest e-mail.


Prezumtia de... vinovatie.

Este absurd sa impui unui pimper o regula "anti-frauda" care in realitate priveste strict comportamentul incontrolabil al persoanelor din lista sa de contacte. Daca se pleaca de ideea ca pimperul este corect, Status Pimp este nevoit sa accepte si "fluctuatiile de trafic destul de bizare", chiar daca nu ii convin, deoarece pimperul nu poate controla cine si cand ii clickeaza statusul. Insa se vede treaba ca la Status Pimp se pleaca de la paranoica prezumtie de vinovatie a pimperului.

Frauda incriminata este o banuiala bazata pe o interpretarea pur subiectiva a unor date, realitatea putand fi contrara. Cum niciuna din variante nu poate fi probata, pimperul nu este doar privat de drepturile sale banesti, ci si insultat; aici vorbim despre un soi de talharie online.
Dar sa continuam cu mesajul secund...

Yo! Cristi,

Sa iti explic... Clickurile invalide nu au fost validate, bineinteles. Problema este, insa, ca numarul mare de clickuri invalide... le umbreste pe cele valide si, mai ales, masura in care tu esti corect si iei in serios regulile Status Pimp.

Acest mesaj ti l-am trimis pentru a obtine o explicatie pentru numarul mare de clickuri invalide si pentru comportamentul straniu, ca sa zic asa, al unor useri trimisi de tine.

PS: Deocamdata nu am castigat chiar nimic pentru clickurile aduse de tine.


Ce se plateste, de fapt?

Oficial, pimperii sunt platiti pentru recomandarea unor firme. Adica pentru vizitatorii pe care aceste firme ii obtin prin intermediul pimperilor. Neoficial, din mesajul anterior reiese faptul ca sunt validati doar vizitatorii care au un comportament cat mai apropiat de un tipar anume, "vizitele stranii" nefiind platite. Iar contrastul acesta dintre oficial si neoficial se poate traduce prin inselatorie.

Orice vizita poate fi catalogata cu usurinta drept "stranie", deoarece un status nu este clickat doar de persoanele direct interesate de mesajul sau, ci si de curiosi. Dealtfel, majoritatea persoanelor clickeaza din curiozitate, statusurile fiind deseori concepute ca o momeala. Inducand in eroare printr-o formulare vaga care imprumuta identitatea pimperului, statusurile nu contin nicaieri mentiunea ca sunt statusuri publicitare; iar chestia asta imi suna putin ilegala.

"Vin la nunta ta" este o campanie Murfatlar avand statusul "Mi-am luat cea mai frumoasa rochie de mireasa". Persoanele care clickeaza statusul pot parasi imediat pagina Murfatlar, fie pentru ca abia atunci isi dau seama ca este vorba despre o reclama, fie pentru ca nu sunt interesati de ceea ce vad. Acest lucru nu poate fi imputat pimperului, iar pimperul trebuie platit si pentru aceasta "vizita stranie", deoarece el si-a jucat rolul de intermediar intre firma si vizitator. Pimperul nu poate controla ceea ce se intampla mai departe, si nici macar nu il priveste daca vizita a fost sau nu profitabila pentru firma respectiva si/sau pentru Status Pimp.

Blamabil este si faptul ca Status Pimp isi rezerva dreptul aparent firesc de a pune sub semnul intrebarii validitatea tuturor clickurilor datorita unor clickuri invalidate in mod unilateral. Mai mult, in baza acestor drepturi pe care Status Pimp si le rezerva, toate clickurile unui pimper pot fi anulate iar contul sau poate fi desfiintat; ceea ce dealtfel s-a si intamplat, pimperului in cauza nefiindu-i platita niciodata suma de 30 castigata in decursul a doua luni.

Status Pimp, eficient sau nu?

In deschiderea articolului mi-am exprimat opinia ca promovarea prin Status Pimp nu poate da rezultate. Am sa inchei articolul oferind cateva argumente in acest sens.

Tarifele practicate de Status Pimp sunt nerealiste si nu vor putea fi niciodata altfel. Platforma depinde in totalitate de pimperii care trebuie platiti si care oricum nu obtin un venit substantial de pe urma ei. O eventuala micsorare a sumei platite acestora per click le-ar diminua drastic numarul, asadar si impactul deja redus al acestui canal de publicitate.

Unul dintre planurile tarifare practicate de Status Pimp este de 150 pentru 500 de vizitatori. Pentru aceeasi suma, o firma care se promoveaza prin Google obtine intre 4 si 7.000 de vizitatori. In plus, vizitatorii adusi de Google sunt direct interesati de produsul promovat, ei cautandu-l in prealabil. Pe de alta parte, statusurile publicitare au avantajul de a fi "la vedere", mesajul fiind afisat cu de-a sila atat persoanelor posibil interesate, cat si celor dezinteresate; cele care nu vor da click niciodata, sau care o vor face din curiozitate, din plictiseala, ori pentru a-i baga un ban in buzunar celui care afiseaza statusul. Acesta este un minus major al platformei Status Pimp, ea oferind un procent ridicat de vizitatori netargetati.

Un alt minus al Status Pimp este faptul ca statusurile pimperilor sai nu vor mai trezi interesul nimanui, in cele din urma; exceptandu-i pe "devoratorii de publicitate", desigur. Problema este ca printre acesti "devoratori" se numara si retelele in care Status Pimp activeaza -- Yahoo, Google si Skype --, retele care la randul lor vand publicitate. Ar fi interesant de aflat daca Status Pimp are incheiate acorduri acesti giganti ai Internetului. In lipsa unor acorduri, activitatea celor de la Status Pimp este o parazitare a platformelor acestor companii care nu poate fi decat ilegala.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : produse si servicii, status pimp
#3. jenica
trimis la 22.09.11, ora 01:24
este normal sa fluctueze numarul de clicuri. In lista mea apar online toata lumea pe la 8 seara si pana la 11. Daca as avea un status cu link atunci ar exista in mod automat mai multe clicuri pe ora decat in restul zilei =) la fi-meu e invers, are lista plina diminata inainante sa plece la scoala
Comenteaza
#2. status ho'
trimis la 09.11.10, ora 10:44
fuck them bitches :)) niggerii aia sunt dupa lovele, man.. ei trebe sa pupe in ass brandurile pentru ca brandurile sa vada numai avantaje si sa apeleze la seriviu lor. Simplu :)
pimparii sunt lasati in ultimul plan. iata clasamentul, who gets more love in toata afacerea asta :
1- brandurile
2 - pimp status
3 - pimparii
ce draq, parca esti la gradinita. interesu lor e sa ciupeasca de unde pot cat pot si sa plateasca ce n-au incotro sa pastreze aparentele de corectitudine

PEACE
Comenteaza
#1. silv3r
trimis la 01.11.10, ora 22:09
Felicitari pentru articol.Foarte obiectiv
Comenteaza
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design