design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Video sacadat pe YouTube? Schimba-i rezolutia.

design
design
25 Feb. 11 | PERSONAL
Aseara am urmarit un documentar pe YouTube. Desi era vorba despre un clip de 9 minute, dat fiind faptul ca s- a blocat in continuu la fiecare cateva secunde, vizionarea a durat aproape 20 min. A fost foarte deranjant... Intamplator, azi am aflat cum putea fi inlaturata mica neplacere.
ZOOM & GALERIE
Daca m-as rezuma la a oferi o simpla informatie (vezi direct punctul 2), as include articolul in categoria "util". Insa voi divaga suficient de mult pentru ca articolul sa se potriveasca mai degraba caregoriei "personal".

1. Stiati ca....

Titlul original al piesei "Sonata Lunii" este "Quasi una Fantasia"? Piesa, compusa de Ludwig van Beethoven, a fost redenumita in anul 1832 de catre poetul si criticul muzical german Ludwig Rellstab -- la trei ani dupa trecerea in nefiinta a lui Beethoven (1770 - 1827).

... este foarte interesant, nu? Este interesant faptul ca o capodopera muzicala a ramas in istorie sub un nume la alegerea caruia compozitorul nu doar ca nu a avut nicio contributie, dar pe care compozitorul nu l-a auzit niciodata. Pentru Beethoven, piesa sa nu a fost niciodata altceva decat "Quasi una Fantasia" (intreaga poveste a Sonatei Lunii, aici).

Necunoscator fiind, insa stiind ca "Sonata Lunii" este numele generic dat unei serii de trei melodii compuse de Beethoven (vezi aici, aici, si aici), am fost curios sa aflu daca nu cumva acelasi lucru este valabil si pentru "Nocturna" lui Chopin -- o alta piesa clasica pe care o apreciez foarte mult (vezi clipul de mai jos).

Intr-adevar, si "Nocturna" este un nume dat mai multor melodii compuse de Chopin. Una dintre ele este cea din deschiderea articolului, pe alocuri putin prea galagioasa pentru gustul meu. Insa utila. Ea mi-a oferit rezolvarea pentru clipurile YouTube care se intrerup.


2. Video sacadat pe YouTube?

Daca incerci sa asculti Nocturna din deschiderea articolului, vei vedea ca nu se intelege nimic. Clipul video se intrerupe la fiecare jumatate de secunda, desi viteza cu care se incarca permite o vizionare in conditii normale. In pagina YouTube, insa, dupa cateva minute de rulare apare urmatoare nota:


Nota spune ca "acest video ruleaza cel mai bine in modul 720p". Asadar, totul se rezolva din setarea indicata de nota. Sunt putini userii YouTube care precizeaza rezolutia optima pentru clipurile care ruleaza prost sub rezolutia standard a playerului (360p), asa ca, daca vei avea nevoie sa schimbi rezolutia, va trebui sa o iei pe ghicite.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : youtube, stiati ca
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design