design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

"Crezi in Dumnezeu?" -- o intrebare gresita.

design
design
26 Iun. 11 | RELIGIE
"Crezi in Dumnezeu?" este o intrebare absolut stupida. Singurii care nu cred in Dumnezeu sunt satanistii. In rest, toata lumea crede sau ar crede in Dumnezeu. Inclusiv ateii. Insa aici intervine intrebarea fireasca: "Crezi ca exista Dumnezeu?" -- singura care necesita un raspuns.
ZOOM & GALERIE
Hai sa nu exagerez!... Nu toti ateii ar crede in Dumnezeu. Cum printre cei care cred in puteri supra-naturale exista adepti ai lui Dumnezeu si adepti ai Diavolului, si printre atei exista oameni cu valori diferite.

Intrebarea "Crezi in Dumnezeu?" este gresita, insa. Este o intrebare sireata, fixand in subconstient ideea ca Dumnezeu exista si, plecand de la acest "adevar", chestioneaza de fapt supunerea in fata divinitatii. Acum, exceptand satanistii, ma indoiesc ca exista vreun dobitoc care sa sfideze o putere supra-naturala cat timp este convins de existenta ei. Asa stand lucrurile, si ateii ar crede in Dumnezeu daca ar putea crede ca exista unul. Daca. Insa nu este cazul.

Cat despre dobitoci, nu poate exista un dobitoc si un ipocrit mai mare decat credinciosul care, traind dupa bunul plac, pe ultima suta de metri ingroasa randurile in fata bisericii alaturi de alti batrani. Acesti oameni sunt predispusi sa inghita toate balivernele bisericii, fiindca "nu este niciodata prea tarziu sa iti recunosti pacatele, iar Dumnezeu cel iubitor te va ierta si te va primi in Imparatia Cerului". Deh!... Religia este cel mai bun anestezic in preajma mortii.

Crezi ca exista Dumnezeu?

Religia este aidoma unei piramide inversate a carei singur punct de sprijin este Dumnezeu. In lipsa lui, intregul crestinism s-ar prabusi. Din acest punct de vedere, ateii considera ca existenta unei puteri supra-naturale este imposibila, motiv pentru care claseaza intreaga teorie religioasa ca fiind produsul inutil, ba chiar daunator, al unui neadevar. Ateul nu are cum sa creada in Dumnezeul lui Moise, cum nu poate crede nici in Mos Cracinul lui Coca-Cola. Asa cum nici credinciosii crestini nu pot crede in Budha si Allah -- personaje ale unor culte religioase care, luate separat, au fiecare mai multi adepti decat crestinismul.

... cum ramane cu regula majoritatii?

Cum ramane cu majoritatea credinciosilor?... cu cei care cred ca Dumnezeu exista, cei care cred in Dumnezeu, si a caror viata nu are nicio legatura cu invataturile biblice. Ce ne facem ca statistica ne arata ca traim intr-o societate in care ateii reprezinta un procent nesemnificativ, in timp ce majoritatea populatiei este analfabeta sau semi-educata, egoista si sarlatana, pacatoasa si dusmanoasa, este pe interes... samd. Observati legatura? Hai, ca e simplu.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : ateism, religie
#2. nea nicu
trimis la 27.06.11, ora 12:53
Micul Nietzsche :)
Comenteaza
#1. preistoricul
trimis la 27.06.11, ora 05:56
ptiu, drace!
Comenteaza
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design