design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Asa-zisi sportivi, campioni ai crimei.

design
design
13 Aug. 11 | SOCIETATE
Tocmai am citit pe adevarul.ro despre o altercatie dintr-un club de noapte tulcean, care s-a lasat cu mortea unui om. DJ Fofo a fost victima, iar criminalul este un sportiv, chipurile. Un practicant de K1. Stiti voi, sportul acela in care doi oameni se bat pana cand ramane doar unul in picioare.
ZOOM & GALERIE
Asadar, DJ Fofo (in foto) a fost omorat accidental de un "sportiv". De un luptator de K1, mai exact. Luptatorul i-a administrat DJ-ului un pumn zdravan si l-a proiectat pe acesta cu capul intr-o bordura... Insa nu despre asta vreau sa scriu, ci despre sportivii lu' peste. Tot pe adevarul.ro am citit un alt articol (vezi aici) legat de cazul DJ Fofo, in care sunt prezentati mai multi asa-zisi sportivi ajunsi de-a lungul timpului prin tribunale si penitenciare pentru acte de violenta. In toate cazurile prezentate este vorba doar de boxeri, luptatori, judocani si karatisti. A, da!... Este amintit si un scandalagiu pastilat, Adrian Mutu.

Apropo, stiti ce inseamna "Fofo"? Este un jargon pentru organul genital feminin. DJ Pasarica era un mare gagicar, negresit. In bransa lui avea si cu cine, pentru ca "girls just wanna have fun", nu? Norocul lui. Pacat ca s-a dus. Fete se vor consola acum cu DJ Vibe.

Stiu ca am mai scris despre box, insa tin sa revin asupra subiecului. Sper sa nu ma repet mot-a-mot, insa eu tot nu pot accepta ideea ca boxerii si luptatorii sunt considerati sportivi. In spatele conceptului de sport sta sloganul latin "Mens Sana in Corpore Sano". Sportul este o activitate sanatoasa atat pentru organism, cat si pentru psihic. Doar pentru ca boxerii se antreneaza nu inseamna ca ei sunt sportivi. Si bunicul meu are antrenament la dat cu sapa -- nu cu pumnul -- la tara, are si o conditie fizica de invidiat, dar asta nu inseamna ca el este un sportiv.

Boxerii, luptatorii, judocanii, karatistii si alti astfel de asa-zisi sportivi sunt niste indivizi agresivi cu probleme la cap. Exista si fotbalisti agresivi, crescatori de fluturi, femei si chiar si preoti agresivi. Agresivitatea e caracteristica multor oameni din toate domeniile si paturile sociale. Insa in sporturile violente acesti "oameni" sunt ca la ei acasa. Si la ei acasa exista acelasi mediu agresiv, va asigur. Ar trebui facut un studiu cu privire la viata de familie a acestor indivizi.

Violenta legalizata.

"Sporturile de contact, in care scopul principal e sa dai cu celalalt de pamant sau sa-i cari pumni si picioare, pot fi considerate linistit violenta legalizata. Nu exista nici o scuza atunci cand faci rau celui de langa tine, indiferent cum s-a ajuns acolo" -- este una dintre opiniile pe care le-am gasit in subsolul articolului mentionat mai sus, opinie careia ii subscriu.

Oare sporturile violente au darul de a asigura un mai bun mers al societatii? Poate ca existenta lor diminueaza numarul actelor de violenta domestica si publica, deoarece persoanele violente din fire au unde sa isi consume pornirile agresive. Practicantii si consumatorii de sporturi violente trebuiau lasati sa se manifeste cumva, nu? Cred ca asa au aparut aceste competitii de bestialitate organizata. Nici intrecerile auto nu sunt potrivite drumurilor publice, iar pentru a le tine departe de traficul rutier le-au fost amenajate circuite speciale. Si prostitutia controlata este mai buna decat cea ilegala unde bolile transmisibile sexual nu pot fi tinute sub control. Mda!... Probabil ca este utila existenta sporturilor violente. Nu este ceva tocmai constructiv, dar este constructiv in comparatie cu cat de distructivi ar putea deveni multi oameni in lipsa unui fenomen in care sa refuleze.

Ai pumni de otel, campionule!

In iulie, in Neptun, venit din Olimp odata cu caravana Liberty Parade... In paranteza fie spus, este pacat de evenimentul asta care putea fi ceva frumos pentru oamenii normali. Pana una-alta este paradisul alcoolicilor si al drogalailor, iar oricine altcineva vine acolo pe risc propriu. Bun!... In Neptun am intrat intr-o farmacie dupa o crema pentru arsuri solare. In fata mea erau doi pusti veniti dupa un BenGay care sa-i aline durerea al' mai zmeului dintre ei. Tipul isi scrantise pumnul intr-unul din aparatele acelea care au umplut litoralul, magneti de cocalari, unde tot felul de tarani barati isi masoara "forta in pumn" si sunt felicitati... cum altfel decat de o inregistrare cu o voce de femeie exaltata: "Ai pumni de otel, campionule!"

... si IQ de cositor. Am simtit, asa, o satisfactie vazandu-i aluia mana umflata. Mai bine si-o rupea in 4-5 locuri.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : sport, violenta, societate
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design