design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Loteria Romana -- coincidenta si superstitie. Teoretic si noroc.

design
design
14 Noi. 11 | SOCIETATE
1, 9, 12, 20, 34, 45 -- sunt numerele care aseara au bagat 7,2 milioane de euro in buzunarul unui client al Loteriei Romane. Acesta a castigat (?) marele premiu pe o varianta simpla jucata la o agentie loto din cartierul bucurestean Colentina, in ziua extragerii -- 13 noiembrie, ora 13:13.
ZOOM & GALERIE
Acordarea premiului a coincis cu lansarea noului site loto.ro -- un esec grafic al celor de la e-design.ro. Cineva din RALN pare sa se afle in relatii bune cu webdesigner-ul, pentru ca doar in decursul acestui an am vazut trei variante ale sitului Loteriei. Probabil ca acelasi lucru s-a intamplat si cu situl de pariuri sportive ale Loteriei -- pariloto.ro. Aceste schimbari inutile sunt bani frumosi aruncati dintr-o tabara... in cealalta.

"Loteria Romana a acordat."

"In primele zece luni ale anului Loteria Romana a acorda tpeste 5,8 milioane de premii in valoare toala de 141 milioane de euro."

... poftim?!

Loteria Romana n'a acordat niciodata nimic. Nu poti acorda o valoare care nu iti apartine. Trebuie sa detii o valoare pentru a putea dispune acordarea ei. Ori, singurul motiv pentru care o loterie incaseaza vreun ban este faptul ca n'are niciun drept asupra unei parti din incasari pe care o administreaza provizoriu in vederea returnarii sale catre jucatori.

Singurul premiu pe care o loterie il acorda este acel procent din incasari pe care si-l acorda singura pentru a-si acoperi cheltuielile operationale, salariile angajatilor, taxele, impozitele, si pentru a-si asigura un profit. Aceasta este singura valoare care isi schimba proprietarul, fiind banii care ajung din buzunarul jucatorului de loto in buzunarul loteriei.

Deasupra intregii tarasenii sta cel dintai beneficiar -- statul. N'am inteles niciodata de ce "marele castig" este impozitat cu 25% din moment ce incasarile sunt din start viitorul castig... acesta este insasi motivul existentei incasarilor... iar statul a impozitat la origine intregul volum de incasari. Vorbim, asadar, despre o dubla impozitare a sumei. Este un abuz.

... si revenind la Loteria Romana, care or fi alea "5,8 milioane de premii acordate" in zece luni? Inseamna ca Loteria a acordat in medie 580.000 de premii lunar, ceea ce tine de domeniul SF. Desi, este posibil ca cifra sa fie reala, iar 579.000 din cele 580.000 de premii sa fi fost lozuri razuibile ale caror castiguri au constat in returnarea sumei achitate. Stiti voi... Dai 1 leu, castigi 1 leu. De vreo 5 ori la rand pana apare "necastigator"-ul.

Loteria Romana a mai acordat 5 castiguri, in valoare de 5 lei. Plus castigul de ieri, 6 castiguri in valoare de 7,2 milioane de euro. Intelegeti ideea.

13 noiembrie, ora 13:13...

... si 13 secunde, probabil. De data aceasta "marele premiu" nu a mai fost castigat intr-o zi de Craciun, de Paste, si nici intr-un weekend electoral. Nu s-a castigat in Moldova, nici intr-un sat uitat de lume, iar banii n'au mai ajuns la un afacerist, ofiter, politist sau pompier. Ce sa mai! De data aceasta castigul n'a urmarit tiparul castigurilor din ultimul deceniu decat prin faptul ca s-a castigat din nou cu o varianta simpla (adica "joaca si tu macar 5 lei"). Si totusi la Loteria Romana nu se intampla nimic fara ca totul sa alimenteze superstitiile romanilor. Biletul castigator a fost jucat in ziua extragerii -- pe 13 noiembrie la ora 13:13.

A, da! Si a coincis cu lansarea noului site al Loteriei Romane.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : loto, bani
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design