design
cont nou
web design logo
sageata sus
read feed rss acasa stiri din politica stiri din economie stiri din societate stiri din sanatate descopera stiri mondene stiri diverse stiri externe design
parfumuri
design

Vrei sa donezi niste carti? Ok, atunci ai de umblat.

design
design
23 Iun. 11 | SOCIETATE
Anul trecut, am primit cadou 12 carti scrise in limba engleza din seria Wordsworth Classics. Erau noi, abia cumparate si aduse in tara. Cum numai de citit nu imi mai arde de ani buni, am dus cartile la Biblioteca Metropolitana Nicolae Labis, aflata in cartierul Dr. Taberei -- unde locuiesc.
ZOOM & GALERIE
Am vrut sa donez aceste carti. Nu le enumar, insa este vorba despre autori celebri precum Alexandre Dumas, Jules Verne, Charles Dickens etc. "Este vorba", nu "era", pentru ca inca am cartile. Am vrut sa le donez, dupa cum spuneam, insa a doua oara cand am fost cu ele la biblioteca (la prima incercare gasisem inchis) bibliotecara mi-a explicat ca daca vreau sa donez cartile trebuie sa merg pana la... apoi sa vin inapoi, dupa care...

Poftim?

Habar n'am unde mi-a zis ca trebuie sa merg. Mi-a spus, dar am uitat. Parca era vorba de P-ta Romana sau P-ta Victoriei, la nu stiu ce institutie unde cartile trebuiau inregistrate, apoi trebuia sa le aduc la Discoteca Metrocomunala Labis... Imi amintesc prea vag explicatiile bibliotecarei, in timp ce starea nervoasa care m-a cuprins instantaneu mi-o amintesc de parca totul s-a intamplat ieri.

N'am inteles de ce este necesara atata birocratie. Cum isi imagineaza astia ca va mai dona cineva ceva?, din moment ce trimit omul sa se plimbe cu cartile prin oras. Si care-i faza?... de ce trebuiesc inregistrate cartile? De unde atata paranoia? La biserica nu te intreaba nimeni nimic daca vrei sa donezi ceva. Preotu' primeste orice, moca sa fie. Numai ca bisericii nu i-as dona nimic. Mai bine duc cartile la tara sa faca ai' batrani hartie igienica din ele.

Stefan M.
PE ACEEASI TEMA : societate, birocratie, cultura
#2. monica
trimis la 15.05.12, ora 17:21

Colectionez carti si reviste vechi, presa veche ( ziare vechi si inante de 1989 inclusiv) indiferent de stare lor ( doar sa nu fie coperta, pagini lipsa) pentru a face o biblioteca personala/particulara. Citesc foarte mult si iubesc cartile, am mare grija de ele. Cine are carti, ziare, reviste, vederi care ii prisosesc in casa sau in podul bunicii il rog sa ma anunte. Tel. 0758.842.388. Achit transportul prin curierat rapid (nu trebuie sa va deplasati la posta cu coletele). Monica

Comenteaza
#1. nea nicu
trimis la 27.06.11, ora 13:08
mda... la noi si cand vrei sa faci un bine gratis, te pun ei sa platesti - timp si bani pe biletele RATB.
Comenteaza
NUME
E-MAIL
WWW
CUVANT
introdu cuvantul de validare
RECOMANDATE
... unde este Dumnezeul vostru?
Omul este cea mai spurcata specie din Univers. Nu exagerez. N'o spun pentru a starni curiozitati, ci pentru ca este purul adevar. Veti avea chiar voi opinii mai dure (...)
George Carlin - The American Dream
"Proprietarii acestei tari nu vor cetateni bine informati si bine educati capabili sa gandeasca critic. Nu vor oameni care sa fie destul de destepti pentru a sta la masa in bucatarie si a-si da seama cat de rau sunt calcati in pi- cioare de un sistem care i-a inselat in urma cu 20 de ani."
CELE MAI CITITE
Cumpara o stea pentru cineva drag (...)
Ultima moda printre romanticii incurabili din Romania este situl CumparaoStea.ro unde -- ati ghicit! -- se vand stele verzi. Aici, pentru numai 250 de lei, vesnicii (...)
Turistul blocat in Bucegi a fost salvat. Eu am...
Cazul bucuresteanului de 29 de ani care a fost salvat saptamana trecuta dupa ce s-a ratacit in Muntii Bucegi mi-a adus aminte ca si eu am trecut candva printr-o (...)
Japonezii prefera relatiile interumane in locul...
"Mentalitatea japonezilor este prima piedica in calea raspandirii crestinismului in Japonia." Cam asa se pune problema intr-o revista de opinie crestina. Ma revolta (...)
Status Pimp este o teapa?
Daca te tenteaza sa intrii in reteaua Status Pimp pentru a obtine un venit suplimentar depunand un efort minim, trebuie sa stii ca minime sunt si (...)
 
despre / contact / index / 2009-2017 © StatuiaNuda.ro
design design